Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ευχάριστα νέα για τον Σουμάχερ!


Η ιστορία είναι παγκοσμίως γνωστή: στις 29 Δεκέμβρη του 2013 ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα ατύχημα κάνοντας σκι στις Άλπεις. Στη συνέχεια έπεσε σε κώμα, έμεινε για 7 μήνες σε κλινική προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και από τον Σεπτέμβρη του 2014 κι έπειτα βρίσκεται στο σπίτι του, έχοντας «ξυπνήσει», όμως χωρίς το ευρύ κοινό να γνωρίζει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η φημολογία σχετικά με το αν βελτιώνονται τα πράγματα ή χειροτερεύουν θυμίζει τρενάκι στο λούνα παρκ (έχει, δηλαδή, τα πάνω και τα κάτω της- άλλοτε ακούγεται πως είναι ήδη καλύτερα, άλλοτε αρχίζουν να βγαίνουν στη φόρα τα διάφορα “RIP Schumi”), όμως όσο η Σαμπίνα Κεμ- η εκπρόσωπος της οικογένειας- δε μιλάει, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Μάλλον, καλύτερα, τίποτα δεν ήταν σίγουρο: πριν από λίγη ώρα ο Ρος Μπρον- φίλος του Σουμάχερ με τον οποίο πανηγύρισαν μαζί 6 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 5 οδηγών- μίλησε στο BBC και η ελπίδα αναζωπυρώθηκε.

«Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις και προσευχόμαστε κάθε μέρα όλοι μας να συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μεγάλη φημολογία για την κατάστασή του, με τα περισσότερα απ' όσα ακούγονται να είναι εσφαλμένα. Εμείς απλά ελπίζουμε και προσευχόμαστε κάθε μέρα να δούμε περαιτέρω βελτίωση», ήταν τα λόγια του Βρετανού.

Ο Μίκαελ, λοιπόν, απ' ό,τι φαίνεται συνεχίζει να το παλεύει.

Όπως έκανε, δηλαδή, σε όλη του την καριέρα..

Πηγή : newsone.gr


C-News gr


Σειέται η Ιταλία: Πάνω από 22.000 οι σεισμικές δονήσεις από τις 24 Αυγούστου


Πάνω από 22.000 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί στην κεντρική Ιταλία από την 24η Αυγούστου μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας. 

Μετά την 30ή Οκτωβρίου οι δονήσεις ξεπέρασαν τις 2.200.

Μόνον σήμερα από τις 09.00 οι δονήσεις με ισχύ μεγαλύτερη των 4 βαθμών ανήλθαν σε είκοσι.

Εξάλλου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «η καρδιά της Ευρώπης αυτή την στιγμή χτυπά στη Νόρτσια» και πρόσθεσε ότι «η Ιταλία δεν είναι η Ωραία Κοιμωμένη της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Σύμφωνα με τον Ρέντσι «έστω και αν χρειαστεί να ξοδευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, αυτό πρέπει να γίνει, διότι στις πανέμορφες αυτές περιοχές, πρέπει να επιστρέψουν και πάλι οι κάτοικοι και η ζωή».

Αναφερόμενος στις δημόσιες δαπάνες, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να καταρρέουν σχολεία στην Ιταλία εξαιτίας των κανόνων (του ευρωπαϊκού 00004000 συμφώνου) σταθερότητας».

Οπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος η έκταση της επιφάνειας της γης που παραμορφώθηκε από τις σεισμικές δονήσεις, στην κεντρική Ιταλία αγγίζει πλέον τα 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


C-News gr


Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σχετικά μικρό αλλά επικίνδυνο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας



πηγή TVXS

Σε 60 τρις δολάρια υπολογίζεται το παγκόσμιο δημόσιο χρέος, με τις ΗΠΑ να κρατούν το μεγαλύτερο ποσοστό του με 29,05% και την μικρή Ελλάδα να κατέχει ένα ποσοστό της τάξης του 0,71%. Παρολ’αυτά το ελληνικό δημόσιο χρέος χαρακτηρίζεται ως το δεύτερο πιο επενδυτικά επικίνδυνο σε παγκόσμια κλίμακα, μετά από αυτό της Βενεζουέλας.

Όπως φαίνεται στο γράφημα της ιστοσελίδας Visual Capitalist, η οποία αποτυπώνει σε infographics τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα της ειδησεογραφίας, το μεγαλύτερο χρέος των σχεδόν 60 τρισεκατομμυρίων, κατέχουν οι ΗΠΑ με ποσοστό που αγγίζει το 29.05% του γενικού συνόλου. Δεύτερη είναι η Ιαπωνία που το ποσοστό της να αγγίζει σχεδόν το 20% ενώ στη τρίτη θέση με 6,25% είναι η Κίνα. Μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Ευρώπη όπως αποτυπώνεται στο γράφημα, καθώς 7 από τις 15 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος προέρχονται από τη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα τα στοιχεία προέρχονται από το ΔΝΤ και αποτυπώνουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνει τα νοικοκυριά ή το εταιρικό χρέος.

Δείτε το γράφημα:


$60 Trillion of World Debt in One Visualization

Την ίδια στιγμή, η Bank of America έχει διαμορφώσει έναν Παγκόσμιο Άτλαντα σε ένα ενεργό πολύχρωμο γράφημα που καταγράφει τις χώρες με το πιο ριψοκίνδυνο όγκο δημόσιου χρέους. Η Ελλάδα είναι «hot spot» στον χάρτη αυτό, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση κινδύνου μετά την Βενεζουέλα, με την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο να ακολουθούν. Τελευταίες στην κατάταξη επικινδυνότητας η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Ο χάρτης χρησιμοποιεί τις τιμές παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων που κυκλοφορούν στις διεθνείς αγορές, όπως τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit-default swaps – CDS) τα οποία θεωρούνταν όπλο στη φαρέτρα αρκετών κερδοσκόπων, τα οποία πληρώνουν σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους.

Δείτε το γράφημα

:


CDS map

Τα στοιχεία σε κάθε περίπτωση καταδεικνύουν αυτό που η ελληνική πλευρά έχει τονίσει κατά τη μαραθώνια πορεία των διαπραγματεύσεων: ότι δηλαδή παρά τη συμφωνία ο κόκκινος συναγερμός για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους «χτυπάει» και η πλευρά των πιστωτών θα πρέπει σύντομα να τον ακούσει.


C-News gr



Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ινδονησία: Πέθανε ο «άνθρωπος-δέντρο»


Ο Ντέντε Κοσβάρα ,42 ετών, γνωστός και σαν άνθρωπος-δέντρο πέθανε στις 30 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Ινδονησίας.
Ο Κοσβάρα έγινε γνωστός επειδή έπασχε από μια σπανιότατη και ανίατη ασθένεια που αποκαλείται ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία και είχε σαν αποτέλεσμα τα άκρα του να αναπτύσσονται σαν κλαδιά δέντρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jakarta Post. Η σοβαρότητα της  νόσου τον έκανε διάσημο μέσα από ντοκιμαντέρ.

Το 2008, ύστερα από χειρουργικές επεμβάσεις του αφαιρέθηκαν 6 περίπου κιλά από τα άκρα του, κάτι που του επέτρεπε να κάνει απλές πράξεις όπως να παίζει σουντόκου και να φοράει σαγιονάρες. 

Τους τελευταίους μήνες πριν πεθάνει νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον γιατρό του «είχε παραδοθεί στην ασθένεια του. Θα ήταν αρκετά σκληρό να υποφέρει από όλες τις προσβολές που είχε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια».  



CNN.GR


C-News gr